Rizično trgovanje preko inostranih firmi

Bez autora
Jun 28 2012

Komisija za hartije od vrednosti Srbije upozorila je građane i firme na rizik trgovanja na finansijskom tržištu preko inostranih firmi koje nemaju dozvolu Komisije. Sve češće se oglašavaju elektronski servisi i pravna lica osnovana za istraživanje i marketing, koja telefonskim putem pozivaju potencijalne klijente i nude im usluge trgovanja na finansijskom tržištu preko inostranih firmi koje za taj posao nemaju odobrenje u Srbiji. Zakonom o tržištu kapitala propisano je da se pružanje investicionih usluga i aktivnosti koje se odnose na finansijske instrumente ne može obavljati bez dozvole Komisije za hartije od vrednosti. Mogući su rizici trgovanja finansijskim i valutnim derivatima, berzanskim indeksima i akcijama kompanija, gde instrukcije za trgovanje daju menadžeri inostranih firmi koji za to nemaju licence.

Rizično trgovanje preko inostranih firmiKomisija za hartije od vrednosti Srbije upozorila je građane i firme na rizik trgovanja na finansijskom tržištu preko inostranih firmi koje nemaju dozvolu Komisije.

U saopštenju Komisije je istaknuto da se sve češće oglašavaju elektronski servisi i pravna lica osnovana za istraživanje i marketing, koja telefonskim putem pozivaju potencijalne klijente i nude im usluge trgovanja na finansijskom tržištu preko inostranih firmi koje za taj posao nemaju odobrenje u Srbiji.

Zakonom o tržištu kapitala propisano je da se pružanje investicionih usluga i aktivnosti koje se odnose na finansijske instrumente ne može obavljati bez dozvole Komisije za hartije od vrednosti.

Komisija je navela da su mogući rizici trgovanja finansijskim i valutnim derivatima, berzanskim indeksima i akcijama kompanija, gde instrukcije za trgovanje daju menadžeri inostranih firmi koji za to nemaju licence.

Pozvani su svi kojima su nuđene i pružene usluge trgovanja na finansijskom tržištu preko inostranih firmi da sve uočene nepravilnosti prijave Komisiji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik